Motorhome Forums, Motorhome Discussion, Motorhome Chat - Reply to Topic

Thread: Rear indicatorsall flashing fast when foot on brake Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Motorhome Forums, Motorhome Discussion, Motorhome Chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
28-06-2010 22:05
chrisgog You were all very helpful. Connection on rear indicator sorted.
Thanks all
Chris
27-06-2010 16:44
chrisgog thanks everyone. Checked all lights today and that rear indicator light is working ok now but still flicks fast when foot on break. Sounds like it is an earth problem so as van in having job done tomorrow we will get them to look at it then. Beter it went now than when we are over the chanel?
Will let you know what diagnosis is
Chris
26-06-2010 23:48
igglepiggle it is earth same as on my renault car back light it is on the connection points
26-06-2010 20:44
tattytony It is the EARTH at fault
26-06-2010 20:37
JP Definitely an earthing fault, get someone to check and you will probably find your brake lights are also flashing dim/bright with the indicators.
James
26-06-2010 19:21
bradleypark I go with Clive in saying it is an earthing fault, so once bulbs and their connections in the holder have been checked- sometimes the bulbs get a build up of muck between them and the holder which breaks the contact. If that dosn't cure the problem start looking at the connections between the lamp and the chassis.
26-06-2010 19:13
ActiveCampers Maybe EBA (Emergency Brake Assist) is activating as that forces harzard on rapid flash?

No idea if your van has them mind, nor no idea if its related. But maybe!
26-06-2010 18:26
Zebedee
Quote:
Originally Posted by Mick757
Id say there was more to it than just a bulb gone, if they are all flashing once the brake is applied. Im guessing theres some terminals touching in the light unit - possibly initially blowing said bulb.
I expect you are right Mick.

That's why I said it was a first quick check.

Dave
26-06-2010 18:25
clive1821 yes aggreed...but just have in mind the light cluster has a common earth and thats also worth looking at, could be rusted up... but after replaceing the faulty lamp..... hope that helps
26-06-2010 18:21
Mick757 Id say there was more to it than just a bulb gone, if they are all flashing once the brake is applied. Im guessing theres some terminals touching in the light unit - possibly initially blowing said bulb.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome