Electrical issue Autoroller 500 - Motorhome Forums, Motorhome Discussion, Motorhome Chat

User Tag List

 4Likes
  • 1 Post By Pudsey_Bear
  • 1 Post By Pudsey_Bear
  • 2 Post By Wj6aa
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 07-01-2022, 13:09 Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Newcastle
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Electrical issue Autoroller 500

I have a Ford transit Rollerteam Autoroller 500.

Currently I get no power to electrical systems from the leisure battery which show 12.3V. The electrics all work fine with the engine running and when it is plugged in.
Any thoughts on where the issue may be would be much appreciated.

J
Wj6aa is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 07-01-2022, 13:19
Senior Member
 
Pudsey_Bear's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Keighley, Still in Gods County.
My Motorhome: 2007 Ace Siena
Posts: 43,448
Thanks: 1,674
Thanked 1,172 Times in 1,107 Posts
Send a message via AIM to Pudsey_Bear Send a message via Yahoo to Pudsey_Bear
Sounds like a blown fuse so you'll need to trace until you find it unless you know where they are, but test each with your meter as a visual check can hide if it's just not making good contact in the holder.

Glad you finally posted, I can rest easy now
GMJ likes this.
Pudsey_Bear is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 07-01-2022, 13:21 Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Newcastle
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Many thanks. I'll start pulling them all out and testing. On a side note, with the engine on, what voltage should be going in to the leisure battery?
Wj6aa is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 07-01-2022, 13:32
Senior Member
 
Pudsey_Bear's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Keighley, Still in Gods County.
My Motorhome: 2007 Ace Siena
Posts: 43,448
Thanks: 1,674
Thanked 1,172 Times in 1,107 Posts
Send a message via AIM to Pudsey_Bear Send a message via Yahoo to Pudsey_Bear
Can vary but I'd expect between 13.8 and 14.5, engine speed may vary that, and also how old the alternator is and type, new smart ones look at the battery and charge accordingly.
marchie likes this.
Pudsey_Bear is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 07-01-2022, 13:39 Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Newcastle
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Great I'll check that too.
Pudsey_Bear and marchie like this.
Wj6aa is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Motorhome Forums, Motorhome Discussion, Motorhome Chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome